Həzmi sistemini normaya salır, bədəni gümrah saxlayır - Faydalı TƏRƏVƏZ
Qidalanma və Pəhriz Mütəxəssisi Derya Eren son illərdə qida reseptlərinə daxil edilən avokado istehlak edərkən nəzərə alınmalı olanları açıqlayıb.
Ajans.az-ın məlumatına görə, Eren bildirib ki, "Qidalı və sağlam bir qida olsa da, yüksək kalorili və yağlı olduğu üçün avokado istehlak edərkən diqqətli olmaq lazımdır. Sağlam bir fərd üçün gündə yarım avokado istehlak etməsi idealdır. Bu miqdar kifayətdir.
Sağlam yağlar alın və avokadonun faydalarından faydalanın."Aktiv həyat tərzi keçirənlərin avokadonun verdiyi sağlam yağlardan və enerjidən daha çox faydalana biləcəyini ifadə edən Eren "Avokadonu keto kimi az karbohidratlı diyetlərdə daha tez-tez istehlak etmək olar. Sağlam yağlarla zəngin olduğu üçün tərkibindəki karbohidrat var", - deyib.
Pomidor və yerkökü ilə istehlak edilməlidir:
Gündə yarım avokadonun səhər, nahar və axşam yeməklərində əsasən salat ilə istehlak edilə biləcəyini vurğulayan Eren, bunlara diqqət çəkdi:
"Avokado, pomidor və yerkökü ilə birlikdə istehlak edildikdə, udma qabiliyyətini artırır. Yağda açılan vitaminlər A, D, E və K. Eyni şəkildə ispanaq, rukkola və kahı kimi yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərlə birlikdə istehlak edildikdə bu tərəvəzlərdə olan K vitamini və antioksidanların udulmasını artırmağa kömək edir quinoa, qəhvəyi düyü və yulaf kimi tam taxıllarla birlikdə avokado da bu qidalardan əldə edilən lif miqdarını artıraraq həzmi dəstəkləyir.