Hamı onu xeyirli bilirdi: Mədəni məhv edirmiş
Qışda bir çox insan ətirli çaytikanı çayı ilə müalicə etməyi xoşlayır. Bu, immunitet sistemini effektiv şəkildə gücləndirən həqiqətən unikal giləmeyvədir. Çaytikanı qiymətli maddələrin, xüsusən də C vitamininin əsl anbarıdır ki, dondurulduqdan sonra da orada qalır. Amma onun tərkibində kifayət qədər başqa elementlər də var: demək olar ki, bütün faydalı maddələrin gündəlik normasını əldə etmək üçün insana gündə yalnız 100 qr çaytikanı yemək lazımdır.
Ajans.az xəbər verir ki, Diyetoloq Natalya Korotkix "KP-Tomsk"a verdiyi müsahibədə deyib ki, dəniz itinin həddindən artıq istehlakı bir sıra xoşagəlməz nəticələrə səbəb ola bilər.
Xüsusilə, bu kəhrəba giləmeyvələri allergik reaksiyalara səbəb ola bilər və yüksək turşuluğu səbəbindən selikli qişaları çox qıcıqlandırır. Ona görə də xroniki mədə-bağırsaq xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər dəniz iti çox ehtiyatla istehlak etməlidirlər, əks halda qastrit və mədə xoralarının kəskinləşməsi ilə qarşılaşa bilərsiniz.
Bədənə "təsiri" minimuma endirmək üçün həkim dəniz itini təmiz formada deyil, digər məhsullarla birlikdə istifadə etməyi məsləhət görür.