Sağlamlıq üçün ən zərərli ÇÖRƏK: Övladlarımıza da yedizdiririk

Ağ çörək, populyarlığına baxmayaraq, sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər.
Ajans.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin dediyinə görə, bu məhsul praktiki olaraq lif, vitamin və minerallar kimi faydalı maddələrdən məhrumdur, "boş" kalorilər mənbəyinə çevrilir.
Ağ çörək yüksək glisemik indeksə malikdir və bu, qan şəkərinin səviyyəsinin sürətlə yüksəlməsinə səbəb olur. Bu, şəkərli diabet və ya artıq çəkiyə meylli insanlar üçün xüsusilə təhlükəlidir.
Aşağı keyfiyyətli inqrediyentlər
Bir çox istehsalçılar ağ çörəyə ucuz un əvəzediciləri və zərərli əlavələr əlavə edirlər ki, bu da onun sağlamlığa mənfi təsirini artırır.
Həzm problemləri
Ağ çörəyin tərkibində lif olmaması şişkinlik, qəbizlik və digər mədə-bağırsaq problemlərinə səbəb ola bilər.
Qluten
Buğda ununda çölyak xəstəliyi olan insanlar üçün təhlükəli olan qluten var. Hətta xəstəlikdən əziyyət çəkməyənlər üçün də qluten narahatlığa səbəb ola bilər və qıcıqlanmış bağırsaq sindromunun inkişafına kömək edə bilər.
Faydalı alternativlər:
Tam taxıl çörəyi
Tərkibində həzmi yaxşılaşdıran, qanda şəkərin səviyyəsini tənzimləyən və xolesterini aşağı salan B vitaminləri, dəmir, maqnezium və lif var.
Çovdar çörəyi
Liflə zəngindir və ağ çörəklə müqayisədə daha aşağı glisemik indeksə malikdir.
Toxum və taxıl əlavə edilmiş çörək
Kətan toxumu, günəbaxan toxumu, çia toxumu və digər əlavələr çörəyin qida dəyərini artırır.
Çörək seçmək üçün məsləhətlər:
Tərkibləri diqqətlə oxuyun: süni əlavələr olmayan çörək seçin.
Lif tərkibinə diqqət yetirin: nə qədər çox olarsa, məhsul daha sağlamdır.
Çörəyin təbii inqrediyentlərdən hazırlandığı yerli çörəkxanalara üstünlük verin.