Çayı belə dəmləyin: Qara və yaşılın sirləri

Çayı belə dəmləyin:
Çay
Maraqlı 28-12-2024 - 16:43

Hətta çay dəmləmək kimi sadə bir prosesin də öz incəlikləri var.

Çayın düzgün dəmlənməsi onun dadına çox təsir edir. 

Ajans.az çay növlərinin düzgün dəmləmə metodlarını təqdim edir.

Qara çay:

Suyun temperaturu: 95-100 dərəcə Selsi.

İnfuziya vaxtı: 3-5 dəqiqə.

Gücü dəmləmə çayın miqdarı ilə tənzimlənir: tünd çay üçün 500 ml-ə 2-3 xörək qaşığı, daha az tünd çay üçün 2-3 çay qaşığı.

Maraqlı fakt: Avropalılar bu çayı qara, çinlilər isə qırmızı-qəhvəyi rənginə və dəmləndikdən sonra zəngin aromasına görə qırmızı adlandırırlar.

Yaşıl çay:

Sağlamlıq üçün ən faydalı hesab olunur və müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir.

Suyun temperaturu: 70-80 dərəcə Selsi.

İnfuziya müddəti: 1-3 dəqiqə.

Nisbətlər: 180 ml suya 1 çay qaşığı (və ya 1 xörək qaşığı böyük yarpaq).

Çin yaşıl çayı üçün: qaynar sudan sonra 8 dəqiqə gözləyin.

Yarpaqların üzərinə su tökün, çaydanı örtün və dəmlənməsinə icazə verin.

Şahanə Paşazadə
Vəzifəsi: Müxbir
PAYLAŞ: