Çayı belə dəmləyin: Qara və yaşılın sirləri
Hətta çay dəmləmək kimi sadə bir prosesin də öz incəlikləri var.
Çayın düzgün dəmlənməsi onun dadına çox təsir edir.
Ajans.az çay növlərinin düzgün dəmləmə metodlarını təqdim edir.
Qara çay:
Suyun temperaturu: 95-100 dərəcə Selsi.
İnfuziya vaxtı: 3-5 dəqiqə.
Gücü dəmləmə çayın miqdarı ilə tənzimlənir: tünd çay üçün 500 ml-ə 2-3 xörək qaşığı, daha az tünd çay üçün 2-3 çay qaşığı.
Maraqlı fakt: Avropalılar bu çayı qara, çinlilər isə qırmızı-qəhvəyi rənginə və dəmləndikdən sonra zəngin aromasına görə qırmızı adlandırırlar.
Yaşıl çay:
Sağlamlıq üçün ən faydalı hesab olunur və müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir.
Suyun temperaturu: 70-80 dərəcə Selsi.
İnfuziya müddəti: 1-3 dəqiqə.
Nisbətlər: 180 ml suya 1 çay qaşığı (və ya 1 xörək qaşığı böyük yarpaq).
Çin yaşıl çayı üçün: qaynar sudan sonra 8 dəqiqə gözləyin.
Yarpaqların üzərinə su tökün, çaydanı örtün və dəmlənməsinə icazə verin.